Projekt ten ma na celu stworzenie prawdziwej więzi i przyjaźni wśród uczestników z 17 szkół partnerskich: z Polski, Francji, Turcji, Hiszpanii, Włoch, Grecji i Chorwacji. Uczniowie współpracują i wymieniają się informacjami na temat swojego stylu życia oraz zajęć w czasie wolnym. Wymieniają się informacjami o żywności w swoim kraju, pracują jako międzynarodowe zespoły ds. zdrowej żywności. Odkrywają różne kategorie żywności i dlaczego każda kategoria jest ważna, tworzą zdrowe menu. Będą również pracować nad chorobami związanymi z niezdrową dietą. Uczniowie przygotują zbilansowane menu i odkryją nowe dania z krajów swoich partnerów. Uczestnicy będą świadomi zdrowszego odżywiania i pozostania zdrowszym. Ponadto poznają nowe nawyki żywieniowe.
Główny cel projektu to podnoszenie świadomości uczniów na temat znaczenia zdrowego odżywiania.
Uczniowie pracują w międzynarodowych zespołach przy okazji ucząc się korzystać z nowych narzędzi ICT.
Projekt został nagrodzony Krajową Odznaką Jakości eTwinning.